Študije
Pure Move

Študije
Pure Move

Bolečina

Bolečina je neprijetno čutno in čustveno doživetje, povezano z dejansko ali možno poškodbo tkiva. Posameznika opozarja, da se v telesu nekaj dogaja in lahko vpliva na njegovo zdravje in počutje. V Evropi ima kronično bolečino 20 odstotkov ljudi oziroma vsak peti prebivalec. V Sloveniji trpi za kronično bolečino približno četrtina ljudi. Najpogosteje, v 60 odstodkih so bolečine v hrbtenici, približno pol odstotka manj pa so bolečine v okončinah in sklepih. Ustrezno zdravljenej bolečine, lahko bistveno izboljša kakovost življenja.

Rožmarin:

Študije dokazujejo, da rožmarin deluje protibolečinsko tako, da ublaži bolečino, zmanjša oteklino in okorelost sklepov ter izboljša gibljivost. 

Vražji krempelj:

Uspešno se ga uporablja pri ljudeh z revmatičnimi boleznimi, kot so artroza in bolečine v križuŠtudije dokazujejo močno zmanjšanje bolečine in siptomov osteoartritisa. V raziskavah je prihajalo do pomembnega izboljšanja bolečine in gibljivosti sklepov. 

Šentjanževka:

Ima močno zgodovinsko odzadje. Je eno najstarejših in najobsežnejših raziskanih zdravilnih zelišč. Študije v zadnjih letih opisujejo in potrjujejo uporabo rastline pri bolečinah. Pokazale so sposobnost, da uporaba šentjanževke lajša akutna in kronična bolečinska stanja.

Navadni gabez: 

Klinično dokazano lajša bolečine, vnetja in otekanje mišic in sklepov v primeru degenarativnega artritisa, akutne mialgije v hrbtu, zvinov, nategov po športnih poškodbah in nesrečah.

Študija 1preberite več…
Študija 2 – preberite več…
Študija 3 – preberite več…
Študija 4 – preberite več…
Študija 5 – preberite več…
Študija 6 – preberite več…

Kakovost življenja

Kakovost življenja je povezana z bolečino, pomeni spremembo v kakovosti oziroma zmanjšanje kakovosti življenja posameznika. Stopnja spremembe ali zmanjšanosti pa je odvisna kako se posameznik spopade z bolečino, ki vpliva na njegovo gibanje. Če bolečina traja dlje časa, lahko močno ogrozi kakovost življenja. Bolečina, ki je kronična namreč vpliva na našo storilnost, razpoloženje in naše splošno počutje. Ko odkrijemo vzrok, si lahko tudi sami pomagamo. 

Navadni gabez:

Glede na široko uporabo po vsem svetu, se že stoletja uporablja za lajšanje bolečin v sklepih, mišicah in zvinov. Študije dokazujejo lajšanje bolečine in vnetja v primeru degenerativne bolečine.

Vražji krempelj:

Študije dokazujejo, da ublaži bolečino v kolenih po napornem treningu, ublaži vnetna stanja in ima zaščitni učinek na vadbeno koleno.

Rožmarin:

Študije dokazujejo, protibolečinsko delovanje pri ljudeh z osteoartritisom, revmatoidnim artritisom in fibromialgijo.

Študija 1 – preberite več…
Študija 2 – preberite več…
Študija 3 – preberite več…
Študija 4 – preberite več…
Študija 5 – preberite več…

Kvaliteta gibanja

Kvaliteta gibanja je nekaj, kar predvsem sedečemu človeku dandanes zelo peša. Bolečina posameznika zmanjša kvaliteto gibanja in pojavi se strah pred ponovitvijo bolečine. V primeru, da govorimo o kronični bolečini v sklepih je potrebno ohranjati telesno aktivnost, saj mirovanje lahko poslabša težave. Z mirovanjem mišice oslabijo, sklepi postanejo bolj otrdeli in pojavi se lahko osteoporoza. 

Vražji krempelj:

Pomaga pri vnetnih stanjih in zmanjša uporabo anelgetikov. Študije dokazujejo protivnetno delovanje in zmanjšanje bolečine pri osteoartritisu kolena in kolka.

Šentjanževka:

Klinično dokazano vpliva na zmanjšanje bolečine.

Študija 1preberite več…
Študija 2 – preberite več…

Vnetje

Vnetje je normalen odziv telesa na poškodbo. Pojavi se, ko se bele krvne celice začnejo boriti proti okužbi, ki jo povzročajo bakterije ali virusi. Vnetje se lahko pojavi tudi, če se poškodujemo, npr. zvijemo gleženj med igranjem nogometa, kateri pogosto postane boleč, otečen in vnet. Metode, katere sse danes uporabljajo za lajšanje vnetja pa so različne.

Navadni gabez:

Študije dokazujejo analgetične in protivnetne učinke. Dokazujejo pozitivne učinke pri lajšanju bolečin in togosti ter pri izboljšanju telesne zmogljivosti.

Hialuronska kislina:

Je v človeškem telesu, poleg kolagena eden izmed ključnih gradnikov skupnega hrustanca. Zaradi sposobnosti vezave velikih količin vode deluje, kot neke verste mazivo za sklepe, za lepše drsenje in pripomore k blaženju udarcev, do katerih pride v sklepu ob obremenitvah in gibanju. Hioluronska kislina, ki ima širok spekter delovanja, je posebej dobrodošla, saj posnema spekter naravno prisotne hialuronske kisline v telesu in omogoča bolj celostno ter učinkovito delovanje. Študije dokazujejo zmanjšanje simptomov osteoartritisa in strukturnih poškodb.

Ginkgo biloba:

Študije dokazujejo, da ima pozitivne učinke na ljudi, ki trpio z osteoartritisom. Deluje kot protivnetno in lajša bolečino.

Rožmarin:

Študije so pokazale, da rožmarin klinično dokazano deluje protivnetno.

Študija 1preberite več…
Študija 2 – preberite več…
Študija 3 – preberite več…
Študija 4 – preberite več…
Študija 5 – preberite več…
Študija 6 – preberite več…

Čvrstost

Pomanjkanje kolagena oslabi naše kosti, tkivo in hrustanec. O hitrosti staranja svojih kosti, sklepov in mišic se odločate sami. Zaradi zmanjšanja količine vode in izgube kolagenskih vlaken se z leti pokžejo spremembe v količini mišičnega tkiva. Ob ustreznem vzdrževanju hidriranosti in skrbi za nadomestitev kolagena bi bila naša masa in miščna moč večja.  

Hialuronska kislina:

Študije kažejo, da je hioluron je ključna komponenta zdrave kože, uporablja pa se jo v medicini pri zdravljenju osteoartroze, saj zmanjšuje propadanje hrustanca. Ugotovljeno je bilo, da je hioluronska kislina ključna v sklepih. Sklepom omogoča drsenje, sodeluje pa ravno tako v procesih nastajanja elastina in kolagena.

Študija 1preberite več…

Preventiva

Z uporabo gelov, krem ali mazil, ki jih nanašamo na boleč predel telesa lahko preventivno bistveno pripomoremo pri ugodju bolečin v sklepih in mišicah. Izvlečki v kremi ugodno vplivajo na bolečine ki jih povzroča delo, sedenje, športne aktivnosti ali celo degenerativne spremembe, katere povzroči življenski slog ali staranje.

Rožmarin:

Bolečina v mišicah je težava, povezana s telesno dejavnostjo. Študja je pokazala, da je uporaba rožmarina ugodno vplivala pri ekcentrični vadbi neaktivnih oseb.

Študija 1preberite več…

Regeneracija

Rehabilitacija in regeneracija sta ključna dejavnika oziroma procesa, katera vplivata na vaše fizične sposobnosti pred in po poškodbi. Rehabilitacija temelji na vzpostavljanju normalne funkcije s povrnitvijo vseh aktivnosti vsakodnevnega življenja. Poleg fizioterapije je ravno tako pomemben element rehabilitacije počitek, lahko tudi uporaba učinkovitih analgetičnih pripravkov v obliki krem, gelov.

Vražji krempelj:

Študije dokazujejo, da izvlečki vražjega kremplja pomembno vplivajo na senzorični, žilni, mišični odziv ter povzročajo zmanjšanje togosti mišic.

Študija 1preberite več…

Cirkulacija

Slaba prekrvavitev lahko povzroči bolečine v mišicah in sklepih ter splošno slabško kakovost življenja. Za zdravo in aktivno življenje je izjemno pomembno dobro delovanje krvnega obtoka. Pri tem vam lahko pripomore krema Pure “rdeča linija”

Rožmarin:

Klinično dokazano izboljša krvni obtok ter lajša bolečino.

Študija 1preberite več…

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z njihovo uporabo. Več: Politika zasebnosti