Zasebnost in
piškotki

Zasebnost in
piškotki

Zasebnost in piškotki

1. Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta, in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Spletna stran pureeu.com za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo podjetje uporabljalo izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Podjetje spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, ki mu podjetje posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Posredovanje uporabnikovih osebnih podatkov podjetju je v določenih primerih nujno, da lahko obdelovalec kot ponudnik izpolnjuje svoje pogodbene obveznosti do uporabnika. Ponudnik zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).

Uporaba osebnih podatkov

Podjetje za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslove za dostavo,
  • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
  • geslo v šifrirani obliki,
  • kontaktno telefonsko številko,
  • državo bivanja,
  • druge podatke, ki jih uporabnik
  • prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini,
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno doda naknadno v svojem profilu.

Namen uporabe

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.pureeu.com za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila.

Soglasje k hrambi, obdelavi in posredovanju osebnih podatkov s sodelovanjem v nagradnih igrah ali naročilu na novice preko elektronske pošte uporabnik dovoljuje podjetju Medusa d.o.o., in sicer za obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. S podanim soglasjem uporabnik dovoljuje podjetju Medusa d.o.o., da kot upravljavec zbirke osebnih podatkov obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje novic preko elektronske pošte, telefonske številke ali Facebookovega Messengerja in drugega oglasnega gradiva, za obveščanje uporabnikov o storitvah spletnega centra Pureeu.com in podjetja Medusa d.o.o., ter povezanih oseb in za druge oblike uporabe posredovanih podatkov, v katere uporabnik spletne strani posebej privoli.

Navedene podatke lahko podjetje Medusa d.o.o., obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 3 mesece za udeležence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave naročnika na novice oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in posodabljanja podatkov v bazi podatkov.

Od prejemanja sporočil preko posameznih komunikacijskih kanalov se lahko posameznik kadar koli odjavi. Odjavite se lahko z obvestilom na našo elektronsko pošto: info@pureeu.com

Izvajanje politike zasebnosti

Podjetje ima skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov urejeno varovanje osebnih podatkov s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov. Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s podjetjem.

Registrirani uporabniki lahko kadar koli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da s pisno izjavo sporočijo preklic registracije. Pred podajo izjave o preklicu registracije mora uporabnik podjetju poravnati vse še neporavnane obveznosti iz naslova opravljenih nakupov v spletni trgovini. Podjetje bo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v okviru te politike zasebnosti varovalo tudi v primeru preklica registracije.

Obvestila o stanju naročila: Pridržujemo si pravico, da vas na telefonsko številko, ki ste jo vpisali v postopku naročila, preko SMS-sporočila obvestimo, ko je vaše naročilo odpremljeno ali ko je naročilo pripravljeno za osebni prevzem. Če artikli za osebni prevzem niso bili prevzeti več kot 5 dni, si pridržujemo pravico klica na posredovano telefonsko številko, in sicer kot opomnik za prevzem artiklov.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bodo vaše ime, telefonska številka in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljeni v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če je ob naročilu obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo na obvestila.

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadar koli odjavite s sporočilom na info@pureeu.com ali s klikom na povezavo »Odjavi tukaj« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.

Piškotki za prijavo in registracijo

Če imate račun in se prijavite na to spletno mesto, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in je zavržen, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bo sistem dodal več piškotkov, ki shranijo vpisane podatke. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, možnosti piškotkov pa trajajo eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz svojega računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Statistika

Google Analytics
Na spletni strani uporabljamo servis Google Analytics za vodenje statistike obiska.

Oglaševanje

Facebook Pixel
Na spletni strani uporabljamo Facebook pixel za uporabo ponovnega trženja in ciljanih oglasov.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na svoji napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

  • Chrome
  • Firefox
  • Opera
  • Internet Explorer 9
  • Internet Explorer 7 in 8
  • Safari

Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite svoj brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovo pomoč uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi

Pravilnik zasebnosti

Medusa, d.o.o., matična številka 8474435000, s sedežem na naslovu Štihova 20, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju družba) vas kot upravljavec podatkov s tem obvestilom seznanjamo z načinom obdelave in zaščite vaših osebnih podatkov.

Na kakšno obdelavo se nanaša to obvestilo?

To obvestilo obravnava obdelavo osebnih podatkov:

  • obiskovalcev naših spletnih mest (pureeu.com) (v nadaljevanju uporabniki),
  • uporabnikov naših mobilnih aplikacij (pureeu.com).

Če ne spadate v nobeno od zgoraj navedenih skupin, se obrnite na info@pureeu.com in posredovali vam bomo ustrezno obvestilo o zasebnosti, ki velja za vas.

Katere informacije zbiramo o vas?

Ko stopite v stik z nami, zberemo in obdelamo vaše osebne podatke (na primer informacije, ki nam jih posredujete tako, da izpolnite obrazce na naši spletni strani (v nadaljevanju Spletna stran) ali prek telefona, elektronske pošte ali kako drugače). Ti vključujejo podatke, ki jih navedete, ko se registrirate za uporabo naše spletne strani, ko se naročite na našo storitev (oddate naročilo na naši spletni strani, sodelujete v razpravah ali drugih funkcijah družbenih medijev na naši spletni strani, se udeležite nagradne igre, promocije ali sodelujete v anketi, izpolnite obrazec za prijavo, na primer za udeležbo na snemanju) in ko prijavite težavo z našim spletnim mestom. Podatki, ki nam jih posredujete, lahko vključujejo vaše ime, naslov, elektronski naslov, telefonsko številko, osebni opis in fotografijo, starost, datum rojstva in spol ter morebitne druge podatke, vsakokrat opredeljene.

Posebnih vrst (občutljivih) osebnih podatkov (na primer informacije o vašem zdravstvenem stanju, spolni usmerjenosti, rasi ali etnični pripadnosti) ne zbiramo ali obdelujemo, razen če (i) so občutljivi osebni podatki ustrezni za določen namen, za katerega jih obdelujemo; (ii) če nam to nalaga zakon, (iii) če ste nam ločeno posredovali svojo izrecno privolitev. Kadar nam prostovoljno posredujete osebne podatke (vključno z občutljivimi osebnimi podatki) prek stika z našo spletno stranjo (na primer s tem, da nam prostovoljno pošljete občutljive osebne podatke prek razdelka za komentarje na spletnem mestu) na lastno željo, in ne na našo zahtevo, bomo takšne osebne podatke izbrisali iz svojih sistemov, če menimo, da obdelava takšnih podatkov ni potrebna za zakonit namen, razen če ste te podatke dali na razpolago javnosti (na primer prek zapisa na forumu, ki je javno viden); v tem primeru bomo podatke izbrisali iz svojih spletnih strani samo, če to zahteva zakon ali če jih ne želimo obdržati.

Vsakič, ko obiščete našo spletno stran, samodejno zberemo naslednje podatke:

  • tehnične podatke, ki lahko vključujejo naslov internetnega protokola (IP) za povezavo računalnika s spletom, podatke za prijavo, vrsto in različico brskalnika, nastavitev časovnega pasu, vrste in različice vtičnikov brskalnika, operacijski sistem in platformo, vrsto naprave in znamko mobilne naprave; te podatke lahko v našem imenu zbirajo in obdelujejo piškotki tretjih oseb. Več informacij o tem lahko najdete na povezavi na dnu posamezne spletne strani.
  • podatke o vašem obisku, kar lahko denimo vključuje celotno verigo lokatorjev »Uniform Resource Locators (URL)« za dostop do, prek in od naše spletne strani (vključno z datumom in časom), informacije o straneh, ki ste si jih ogledali ali iskali (vključno s članki, ki se jih prebrali, s kategorijami, do katerih ste dostopali), čas odziva strani, napake pri prenosu, trajanje obiskov na določenih straneh (vključno s povprečnim časom, porabljenim na določenih straneh, ogledom določene vsebine ali videoposnetkov), povprečnim časom, porabljenim za uporabo aplikacije, in številom ogledov iz takih aplikacij, povprečno število člankov, ki ste si jih ogledali na naši spletni strani, informacije o interakciji s spletno stranjo (na primer pomikanje, kliki in premikanje miške), metode, ki se uporabljajo za premik iz spletne strani, podatke o ravnanju uporabnika in katero koli telefonsko številko za klic ali kateri koli elektronski naslov za dostop do naših predstavnikov za stik s strankami.

V nekaterih primerih pridobivamo vaše osebne podatke od tretjih oseb, kot so poslovni partnerji, podizvajalci za področje tehničnih, plačilnih in dostavnih storitev, oglaševalska omrežja, ponudniki storitev analitike, ponudniki informacij o iskanju, bonitetne agencije. Pri obisku in registraciji na eni od naših spletnih platform lahko pridobimo vaše osebne podatke od nepovezanega ponudnika družbenih medijev (Facebook, Gmail), če se prostovoljno odločite za registracijo prek platforme nepovezanega ponudnika družbenih medijev.

Kako uporabljamo vaše osebne podatke in na kakšni pravni podlagi?

Splošno

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo za namene izvajanja pogodbe, ki smo jo sklenili z vami; kadar moramo izpolnjevati zakonsko obveznost (na primer na podlagi zakonodaje, ki ureja kazensko odgovornost za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti); kadar je to potrebno za naše zakonite interese (ali zakonite interese tretje osebe) in vaše interese (na primer za odkrivanje in preprečevanje goljufij ali zagotovitev varnosti omrežja in informacijske tehnologije), razen če vaše temeljne pravice prevladajo nad temi interesi; kadar je treba zaščititi vaše pomembne interese (ali pomembne interese drugih) oziroma kadar je to potrebno za javni interes ali za uradne namene.

Vaše osebne podatke obdelujemo iz različnih tehničnih, administrativnih in operativnih razlogov, na primer, da zagotovimo, da vam je vsebina najučinkoviteje predstavljena glede na vaš računalnik; za izboljšanje naše spletne strani, vključno z njeno uporabnostjo; za upravljanje z našo spletno stranjo; za notranje namene, vključno z odpravljanjem težav, za analizo podatkov, testiranjem, raziskavami, statističnimi in raziskovalnimi nameni; za trženje, vključno s ciljno usmerjenim trženjem, s katerim vam prikazujemo vsebine, ki bi vas morda zanimale; in kot del naših prizadevanj za varnost in zaščito naše spletne strani.

V nekaterih primerih bomo vaše osebne podatke obdelali samo z vašo privolitvijo. V takšnih primerih bomo ločeno zaprosili za vašo jasno privolitev, ko nam boste posredovali svoje osebne podatke. Svojo privolitev lahko naknadno kadar koli prekličete preko prejete e-pošte ali nastavitve vašega profila na posameznem spletnem mestu. Vendar to ne vpliva na zakonitost kakršne koli obdelave, ki je potekala pred preklicem privolitve.

Kadar zahtevamo osebne podatke za izpolnjevanje zakonskih ali pogodbenih obveznosti, je posredovanje osebnih podatkov za vas obvezno. To pomeni, da če takih osebnih podatkov ne posredujete, ne bomo mogli upravljati našega pogodbenega razmerja ali izpolnjevati obveznosti, ki nam jih takšno razmerje nalaga. V vseh drugih primerih je posredovanje osebnih podatkov neobvezno in jih niste dolžni posredovati.

Vaše osebne podatke, kot so identifikacijski podatki, kontaktni podatki in naslov prebivališča, lahko obdelujemo tudi zaradi morebitnega uveljavljanja svojih pravic zoper vas v prihodnosti. Ta obdelava temelji na našem zakonitem interesu uveljavljati svoje pravice v morebitnih sporih.

Najpogosteje bomo vaše osebne podatke uporabili v naslednjih okoliščinah: a. Uporabniki in stranke:

Za namene opravljanja storitev, dostave blaga in izvedbe plačil v skladu z ustreznimi pogodbami (vključno z naročniškimi pogodbami) lahko obdelujemo vaše osebne podatke, kot so identifikacijski podatki, kontaktni podatki in bančni podatki. Taka obdelava temelji na izvedbi pogodbe, s katero so uporabniki (zlasti naročniki) stranke, ali na zakonski obveznosti, ki nam je naložena.

Osebne podatke lahko obdelujemo zato, da vam zagotovimo informacije o blagu ali storitvah, za katere menimo, da vas morda zanimajo. Če ste obstoječa stranka, vas bomo preko e-pošte seznanili samo z informacijami o blagu in storitvah, ki so podobne tistim, ki so bili predmet predhodne prodaje ali pogajanj o prodaji z vami (neposredno trženje), razen če ste nam predhodno sporočili, da takšnih sporočil ne želite prejemati. Če želite, da bi vaše podatke uporabljali na tak način, označite ustrezno polje na obrazcu, na podlagi katerega zbiramo vaše podatke (obrazec za naročilo ALI obrazec za registracijo).

Brez vaše predhodne izrecne privolitve vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam v tržne namene.

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo tudi za merjenje ali razumevanje vaših preferenc in za zagotavljanje ustreznih vsebin; da vam omogočimo sodelovanje v interaktivnih funkcijah naših storitev, ko se za to odločite; za merjenje ali razumevanje učinkovitosti oglaševanja, ki ga prikažemo vam in drugim, in za prikaz ustreznega oglaševanja; in da vam in drugim uporabnikom naše spletne strani posredujemo predloge in priporočila o izdelkih ali storitvah, ki vas morda zanimajo.

b. Udeleženci:

V zvezi z vašim sodelovanjem oziroma udeležbo v produkciji ali na snemanju televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije lahko vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo za namene registracije, udeležbe ali prisotnosti pri takšni produkciji ali snemanju ter za ustrezno komunikacijo z vami. Taka obdelava temelji na izvedbi pogodbe, ki ste jo kot udeleženec sklenili (na primer, ko ste pred takšno udeležbo prostovoljno izpolnili in oddali ustrezen obrazec za udeležbo).

Odvisno od značaja ali narave določene televizijske programske vsebine ali druge medijske produkcije lahko v skladu z vašo privolitvijo posredujemo ali kako drugače objavljamo vaše fotografije, video zapise, zvočne zapise ali avdiovizualne zapise, vendar v mnogih primerih nismo dolžni zaprositi za vašo privolitev in dovoljenje za obdelavo vaših osebnih podatkov v zvezi z določeno produkcijo, snemanjem in posredovanjem takšnih posnetkov javnosti za določene novinarske, umetniške oziroma literarne namene. V izogib dvomu nič v tem Obvestilu ne vpliva na naše avtorske pravice in druge pravice intelektualne lastnine v zvezi s takšnimi produkcijami in posnetki.

c. Uporabniki aplikacij:

V zvezi z vašo uporabo naših mobilnih aplikacij lahko zberemo in obdelamo vaše osebne podatke, kot so podatki o identiteti, kontaktni podatki, podatki o debetni ali kreditni kartici in podatki o geolokaciji, če:

  • pošljete komentar, oceno ali drugo objavo prek naših aplikacij za mobilne naprave.

Takšna obdelava temelji na (i) izvajanju pogodbe, katere stranka postane uporabnik aplikacije, ko se registrira prek takšne aplikacije za mobilne naprave; (ii) našem zakonitem interesu za preverbo podatkov o uporabniškem računu za storitve, ki se opravljajo na ozemlju, na katerem običajno prebivate, ter za odkrivanje in preprečevanje goljufij; (iii) zakonski obveznosti, ki nam je bila naložena.

Kako in komu razkrivamo vaše osebne podatke?

Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam.

V družbi ima le omejeno število zaposlenih dostop do vaših osebnih podatkov na podlagi potrebe po seznanitvi oz. izvajanja poslovnih procesov, kot so zaposleni v oddelkih trženja, marketinga pravne službe, produkcije, informativnih oddaj in IT. Ti zaposleni so zavezani k zaupnosti v zvezi z osebnimi podatki. Za varovanje osebnih podatkov sprejemamo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe. Zaposleni Družbe imajo pravico obdelovati osebne podatke zgolj po navodilih Družbe in po potrebi v povezavi z njihovimi delovnimi obveznostmi.

Osebne podatke lahko delimo z vladnimi organi oziroma organi pregona, če to zahteva veljavna zakonodaja ali če je to potrebno za uveljavljanje naših pravic, vključno z našimi pogoji uporabe ali za zaščito naših zakonitih interesov (vključno z upravičenimi tretjimi osebami) v skladu z veljavno zakonodajo.

Vaše osebne podatke lahko razkrijemo tudi tretjim osebam, vključno s:

(i) ponudniki storitev, ki zagotavljajo administrativno, strokovno in tehnično podporo Družbi za podporo na področju IT, varnosti in poslovnih virov;
(ii) poslovnimi partnerji, dobavitelji in podizvajalci za izvedbo katere koli pogodbe, ki jo sklenemo z vami (vključno z naročnino na naše storitve);
(iii) oglaševalci in oglaševalskimi mrežami, ki potrebujejo vaše podatke, da izberejo in prikažejo ustrezne oglase. Oglaševalcem ne razkrivamo podatkov o prepoznavnih posameznikih, temveč jim posredujemo zbirne podatke o svojih uporabnikih (na primer, lahko jih obvestimo, da je vsak dan 500 moških, mlajših od 30 let, kliknilo na njihov oglas). S takimi zbirnimi podatki lahko oglaševalcem pomagamo doseči posamezno vrsto njihove ciljne skupine. Osebne podatke, ki smo jih zbrali od vas, lahko uporabimo za izpolnjevanje želja naših oglaševalcev, tako da njihove oglase prikazujemo želenemu ciljnemu občinstvu;
(iv) [ponudniki analitike in spletnih iskalnikov, ki nam pomagajo izboljšati in optimizirati našo spletno stran;].
Družba lahko po potrebi osebne podatke deli tudi z zunanjimi svetovalci (npr. odvetniki, računovodji, revizorji).

V nekaterih primerih lahko osebne podatke po potrebi razkrijemo svojim povezanim družbam (vključno z vsemi hčerinskimi družbami ali našim končnim holdingom in njegovimi hčerinskimi družbami), ki so na seznamu na povezavi: https://pureeu.com . Skupaj s svojimi povezanimi družbami smo zagotovili ustrezne zaščitne ukrepe pred morebitnim razkritjem osebnih podatkov.

Osebne podatke lahko delimo s svojimi povezanimi družbami in z drugimi tretjimi osebami v okviru določenih vrst transakcij, vključno s kakršnimi koli transakcijami, ki vključujejo spremembo nadzora Družbe, prodajo bistvenega dela sredstev ali prestrukturiranje.

Družba si prizadeva za ustrezno skrbnost pri izbiri nepovezanih ponudnikov storitev in zahteva, da ti ponudniki storitev vzdržujejo ustrezne tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za varovanje osebnih podatkov in obdelujejo osebne podatke le v skladu z navodili Družbe. Ponudniki storitev lahko pri zagotavljanju storitev Družbi uporabijo podizvajalce, pri čemer mora podizvajalec izpolnjevati enake zahteve glede varstva podatkov kot sam ponudnik storitev.

Shranjevanje osebnih podatkov in njihov prenos v tujino

Vaši osebni podatki, ki jih zbiramo, so shranjeni v Evropski uniji (v nadaljevanju EU) in Evropskem gospodarskem prostoru (v nadaljevanju EGP). Vendar pa podatki, ki jih zbirajo tretje osebe prek piškotkov (npr. Google Double Click for Publishers), običajno služijo prometu iz podatkovnega centra, ki je najbližje kraju, iz katerega izvira promet. To pomeni, da lahko prenos teh podatkov, vključno z oglaševalskim prometom, poteka prek strežnikov, ki so v EGP in tudi zunaj EGP. Za več informacij si oglejte naš Pravilnik o zasebnosti in piškotkih, ki je dostopen na dnu vsake spletne strani.

Poleg tega se lahko vaši osebni podatki prenesejo in shranijo v namembnem kraju zunaj EU in EGP. Pri tem so lahko zakoni in predpisi, ki ščitijo vaše osebne podatke v državi, v katero so ti preneseni, drugačni (oziroma nudijo manjšo stopnjo zaščite) od tistih, ki veljajo v državi, v kateri delate.

Vaših osebnih podatkov ne bomo namerno prenesli izven EGP, razen v primeru, da so vzpostavljeni ustrezni zaščitni ukrepi, vključujoč: (i) odločitev Evropske komisije o ustreznosti države prejemnice ali držav prejemnic; (ii) certifikat »zaščita zasebnosti«; (iii) ustrezna zavezujoča poslovna pravila; (iv) odobreni kodeks ravnanja skupaj z zavezujočimi in izvršljivimi zavezami upravljavca ali obdelovalca v državi zunaj EU in EGP; (v) odobreni certifikacijski mehanizem skupaj z zavezujočo in izvršljivo obveznostjo upravljavca ali obdelovalca v državi zunaj EU in EGP, da uporabi ustrezne zaščitne ukrepe; (iv) standardne pogodbene klavzule EU, ki jih je odobrila Evropska komisija.

Če želite več informacij o kakršnem koli takem prenosu in ustreznih zaščitnih ukrepih, ki smo jih vzpostavili pred prenosom, se lahko obrnete na info@pureeu.com.

Vaše pravice

Od nas lahko zahtevate potrditev o tem, ali se vaši osebni podatki obdelujejo ali ne, kopijo vaših osebnih podatkov oziroma njihovo spremembo/popravek. V določenih okoliščinah imate pravico zahtevati, da vaše osebne podatke izbrišemo ali da nekatere vaše osebne podatke prenesemo k vam ali k drugim subjektom na podlagi pravice do prenosljivosti. Prav tako imate pravico, da ugovarjate določeni obdelavi vaših osebnih podatkov (na primer obdelava za namene neposrednega trženja ali za nekatere odločitve, ki so bile sprejete izključno s samodejno obdelavo, vključno s profiliranjem). Če smo zaprosili za vašo privolitev za obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico to privolitev umakniti brez negativnega vpliva na vas. Če vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi svojega zakonitega interesa (kot je razloženo zgoraj), imate pravico do ugovora zoper takšno obdelavo. Prav tako imate pravico, da v določenih okoliščinah omejite obdelavo vaših osebnih podatkov.

Upoštevajte, da so lahko v nekaterih primerih vaše pravice, opisane zgoraj, omejene in predmet veljavnih zakonov in predpisov s področja varstva podatkov; vaša pravica do ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov se lahko, na primer, omeji, če dokažemo, da imamo utemeljene zakonite razloge za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki lahko prevladajo nad vašimi interesi. Ob vložitvi vaše zahteve boste morali dokazati svojo identiteto in nam posredovati druge podatke, ki nam bodo omogočili, da odgovorimo na vašo zahtevo. Za odziv na vašo zahtevo ne bomo zaračunali nobenih stroškov, razen če nam to dovoljuje zakon; če bomo stroške zaračunali, bodo ti razumni in sorazmerni z vašo zahtevo.

Če želite uveljavljati te pravice, se obrnite na nas prek spodaj navedenih kontaktnih podatkov. Upamo, da bomo lahko zadovoljivo odgovorili na morebitne poizvedbe o načinu obdelave vaših osebnih podatkov. V vsakem primeru imate pravico do pritožbe pristojnim organom za varstvo podatkov. Pritožbo lahko vložite v državi članici, v kateri prebivate, v kateri delate ali v kateri je prišlo do domnevne kršitve zakonodaje o varstvu podatkov.

Obdobje hrambe vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke nameravamo hraniti le toliko časa, kolikor je treba v skladu z našim Pravilnikom o hrambi podatkov, za izvajanje namenov, navedenih v tem obvestilu, oziroma v skladu z veljavno zakonodajo, pri čemer upoštevamo veljavna minimalna zakonsko določena obdobja hrambe, oziroma kot je potrebno za uveljavitev naših zakonitih pravic (in zakonitih pravic drugih). Osebne podatke uporabnikov aplikacij bomo hranili za obdobje uporabe mobilne aplikacije ali za obdobje, ki ga določa ustrezna veljavna zakonodaja, v skladu z našim Pravilnikom o hrambi podatkov. Če želite dodatne informacije o tem, kako dolgo hranimo vaše osebne podatke, nam pišite na info@pureeu.com. Upoštevajte, da lahko vse vaše osebne podatke, ki so bili anonimizirani, obdelujemo brez nadaljnjega obvestila.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve, jih obdelujemo samo za obdobje, ki je navedeno v vaši privolitvi, razen če svojo privolitev prekličete ali omejite pred iztekom tega obdobja. V takih primerih bomo prenehali obdelovati zadevne osebne podatke za ustrezne namene, in sicer ob upoštevanju morebitne pravne obveznosti obdelave takšnih osebnih podatkov oziroma potrebe po obdelavi takšnih osebnih podatkov zaradi uveljavljanja naših zakonitih interesov (vključno z zakonitimi interesi drugih).

Varnost podatkov

Vaše podatke hranimo na svojih strežnikih in na strežnikih, ki jih gostijo tretje osebe (vključno s storitvami tretjih oseb, ki temeljijo na računalništvu v oblaku). V ta namen smo uvedli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov in preprečevanje nepooblaščenega dostopa do njih. V zvezi s storitvami, ki jih gostijo tretje osebe, smo sklenili pogodbene dogovore, ki vključujejo obveznosti v zvezi z organizacijsko in tehnično varnostjo osebnih podatkov. Sami ste odgovorni za ohranjanje zaupnosti vseh načinov preverjanja pristnosti (npr. gesel), ki jih uporabljate za dostop do posameznih delov naših spletnih strani.

Prenos podatkov preko spleta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo trudili, da zaščitimo vaše podatke, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, ki jih posredujete prek naše spletne strani; vsak prenos je na lastno odgovornost. Po prejemu vaših podatkov bomo za preprečitev nepooblaščenega dostopa uvedli stroge postopke in varnostne ukrepe.

Zasebnost otrok

Na svoji spletni strani Družba (zavestno) ne zbira osebnih podatkov oseb, mlajših od 15 let. Če starš ali skrbnik ugotovi, da je njegov otrok Družbi posredoval svoje osebne podatke, naj Družbo nemudoma obvestiti o tem. Če Družba ugotovi, da je oseba, mlajša od 15 let, Družbi posredovala svoje osebne podatke, bo Družba te podatke nemudoma izbrisala s svojih strežnikov, razen če starš ali skrbnik Družbi izrecno dovoli obdelavo osebnih podatkov otroka za določene namene.

Vsa spletna mesta, povezana s skupino Družbe (vključno z vsemi hčerinskimi podjetji ali našim končnim holdingom in njegovimi hčerinskimi podjetji), zbirajo in obdelujejo omejene osebne podatke otrok (kot jih določa veljavna zakonodaja) za storitve, namenjene otrokom (podatki, kot so ime, starost in e-poštni naslov, se lahko zberejo za oceno upravičenosti za udeležbo natečaja v zvezi s programi, ki so namenjeni otrokom). V zvezi s temi spletnimi mesti prosimo (in spodbujamo) otroke, naj na teh spletnih straneh pridobijo soglasje staršev ali skrbnikov, pri čemer je Družba sprejela ustrezne ukrepe za preverjanje veljavnosti takšnih soglasij.

Piškotki in vtičniki za družbene medije

Za ločevanje uporabnikov naše spletne strani naša spletna stran uporablja piškotke. Na ta način uporabnikom zagotovimo dobro izkušnjo, ko brskajo po naših spletnih straneh in obenem svoje spletne strani tudi izboljšamo. Taka obdelava temelji na vaši privolitvi, izraženi na naših spletnih straneh, ali prek nastavitev na vašem brskalniku. Za podrobne informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo, kako dolgo jih uporabljamo in v kakšne namene jih uporabljamo, si oglejte naš Pravilnik o piškotkih, ki je objavljen na dnu vsake spletne strani.

Naše spletne strani lahko vključujejo funkcije družbenih medijev, kot so gumbi Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter, Pinterest, TikTok ali YouTube. Te funkcije lahko zbirajo podatke o vas, na primer podatke o vašem naslovu IP in o spletnih straneh, ki jih obiskujete, in lahko nastavite piškotek, ki zagotavlja pravilno delovanje funkcije. Obdelavo teh podatkov prek interakcij s temi funkcijami ureja obvestilo o zasebnosti/politiki družbe, ki storitev nudi.

Povezave na druga spletna mesta

Naše spletne strani lahko vsebujejo povezave na spletna mesta, ki niso pod nadzorom Družbe. Ko kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na njeno spletno stran. Če obiščete katero koli od teh povezanih spletnih mest, preberite njihova obvestila o zasebnosti. Nismo odgovorni za politike in prakse drugih podjetij. Naše podjetje nima nadzora nad in ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti in obvestila ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Stik z nami

Če imate kakršna koli vprašanja ali dvome glede obdelave vaših osebnih podatkov ali če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, stopite v stik z nami po telefonu na +38631 455 100, po elektronski pošti na info@pureeu.com ali z dopisom, naslovljenim na Medusa d.o.o., Štihova 20, 1000 Ljubljana.

Prosimo, da v stikih z nami ne razkrivate občutljivih osebnih podatkov (npr. informacije o rasni ali etnični pripadnosti, političnih mnenjih, veroizpovedih ali drugih prepričanjih, zdravstvenem stanju ali članstvu v sindikatih), svoje davčne številke ali podatkov iz kazenske evidence.

Nazadnje posodobljeno: 4. december 2021

Obvestilo lahko občasno posodobimo in novo obvestilo objavimo na povezavi Pravilnik zasebnosti na naši spletni strani. Če ste nam posredovali svoje kontaktne podatke in nam dovolili, da z vami kontaktiramo, vas bomo obveščali o vsebinsko pomembnih spremembah. Prosimo, redno preverjajte to obvestilo z vidika morebitnih sprememb.

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po strani se strinjate z njihovo uporabo. Več: Politika zasebnosti